petrawillemijn.reismee.nl

Nieuwsbrief Himalayas -English Below-

Hallo!Alweer een tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar het gaat hier goed! We zijn vandaag weer teruggekomen in de stad na 10 dagen in een dorpje ongeveer 4,5 uur rijden hier vandaan te zijn geweest. Dat was veel zuidelijker dus ook warmer en moeten we weer wennen aan de kou, deze stad ligt namelijk op 1300 meter hoogte. Het team en ik maken het goed, God is trouw! We hebben een aantal weken geleden allemaal corona gehad maar dat heeft gelukkig niet lang geduurd. Ik zal jullie nu wat hoogtepunten van deze outreach vertellen. Ik heb een team van 5 jongens en 3 meiden incl. mij. We zijn nu al een maand hier in de Himalayas, en er is al zoveel gebeurd dat het al als veel langer voelt. Hier in de stad doen we met de meiden mee aan een women-ministry, dat is een (nood)opvang voor vrouwen met kinderen om ze een jaar of langer te helpen met onderdak en hun geloof en werk om ze zo een goede basis mee te geven voor hun toekomst en ook hoe ze hun kinderen op kunnen voeden, veel single moeders maar ook meiden die naar school gaan. Ze zijn erg creatief en we helpen ze met breien, sieraden en kaarten maken. Zo kunnen ze zich ontwikkelen in hun kwaliteiten. Hier in de stad hebben we ook 3x per week crossfit training met het hele team om ons voor te bereiden voor de twee weken durende trekking-tocht in het Himalaya gebergte. Ook evangeliseren we regelmatig en gaan we geregeld naar de sloppenwijken om tijd te besteden met de kinderen, het evangelie te delen en verhalen uit de bijbel te vertellen, veel mensen komen naar ons met pijn en dan mogen we handen opleggen om te bidden en dan helen ze heel vaak, echt heel bijzonder.

Nu zal ik wat hoogtepunten delen van ons 10 daagse bezoek de afgelopen dagen.

- We waren in een weeshuis/boerderij in een dorp veel zuidelijker dan hier, waar ongeveer 15 kinderen wonen samen met de pastor en zijn vrouw en de zoon van de pastor met zijn gezin.

- We werden zo ontzettend gastvrij ontvangen, de meiden kookten iedere dag voor ons en de kinderen waren zo open en zo lief en we hebben zoveel met ze gezongen en gebeden en veel lokale liedjes geleerd.

-De naam van dit huis is Mercy Home en we hadden meteen een enorme klik met iedereen, toen ik er binnenstapte voelde ik de vrede van God en ze deelden over hun visie dat ze van God hadden ontvangen om 10.000 discipelen te maken voor 2030 die hand in hand gaat met de visie die YWAM heeft, God kennen, en Hem bekend maken.

- De pastor is een man met een zalving die echt een enorm hart heeft voor het dorp en de omliggende dorpen en de mensen daar, hij heeft een dienend hart en is heel erg bewogen met de mensen die bij hen naar de kerk komen maar ook vooral met de 'verloren' mensen die hij trouw iedere dag bezoekt en dan ook vurig voor ze bid en daar hebben wij als team in deel mogen nemen. Zo zijn we met hem naar onbereikbare dorpjes gegaan in de bergen, om voor gezinnen te bidden, te zingen met de mensen, het woord van God te mogen delen, het evangelie te verkondigen, en dramastukjes uit te voeren, maar vooral de liefde van Jezus uit te kunnen delen en relatie op te bouwen ook al ging dat met gebrekkig Engels en spreken wij de taal maar een beetje. De pastor die we ook 'uncle' noemden voelde aan het einde van ons verblijf echt als familie, en zo ervaarde hij ons bezoek ook, en hebben we bij het afscheid nemen onze tranen niet binnen kunnen houden.

- Op sommige plekken waar we kwamen waren wij het eerste team, en andere plekken hadden de mensen zelfs nog nooit over Jezus gehoord of wisten ze niet wat het evangelie inhield. Dat heeft me enorm geraakt, en ze waren zo blij en dankbaar om ons te ontvangen... Zo hebben we in een locale kerk waar wij het eerste team waren echt de Heilige Geest naar beneden voelen komen, en hebben we een paar vrouwen kunnen dopen in de Heilige Geest. Ook mochten we dekens uitdelen aan de mensen. Die dienst deelde een teamlid een preek over dat Jezus de kudde verliet om naar het verloren schaapje te zoeken, en even later klommen we de berg verder op om voor twee vrouwen te kunnen bidden in een verlaten hutje. De man die daar woonde was bij de kerkdienst aanwezig en was zo geraakt dat hij terplekke zijn leven aan Jezus heeft gegeven en een verlossingsgebed heeft gebeden! Hallelujah.

- Naast dat we bestaande Christenen hebben bemoedigd, hebben we met veel Hindoeisten en Bhuddisten gepraat over Jezus, en vooral onze getuigenissen gedeeld naast het evangelie. Liefde uitgedeeld, voor ze mogen bidden, en verteld dat Jezus de weg de waarheid en het leven is en dat er geen andere God is, en ook gewoon een goede tijd met ze gehad.

- Ook hebben we bevrijdingen gezien, bijvoorbeeld dat we in een huis gingen aanbidden, en de dochter die erbij stond van dat gezin was erg depressief en had zichzelf al een paar keer van het leven willen beroven, ineens viel ze op de grond en ging ze schreeuwen en manifesteren en toen wij als vrouwen de handen op haar legden bleef ze maar schreeuwen dat we haar niet aan mochten raken en probeerde ze de ruimte uit te rennen maar omdat we zagen dat dit geestelijk was deed haar familie de deur op slot. Wat uiteindelijk wel goed was want na alles er uit te sturen wat haar lasterde opende ze haar ogen om haar moeder te knuffelen en voelde we de vrede van God de ruimte vullen. De andere bevrijding was van een mevrouw die pas sinds de kerst gelovig was, die slechte dromen had en die dromen hebben we mogen wegsturen en ze had in haar hoofd dat ze zich wil laten dopen dus ik heb haar daarin aangemoedigd en ik bid dat ze het plan door mag zetten in de kerk van Mercy Home, maar dat het wel haar vrije keuze is.

- Ook mochten we bidden voor een vader en dochter die gelovig waren maar de vader ervaarde veel verdriet en tegenslagen en voelde zich ver verwijderd en afgedwaald en was in zonde gevallen en hoe hij zich zo alleen en verlaten voelde door God, en we hebben beelden en bemoedigingen voor hem ontvangen en gezegd dat hij altijd terug mag gaan naar God en dat God vergeeft, die ochtend had een meisje van mijn team in haar stille tijd gevraagd 'Heer breek mijn voor hart wat uw hart breekt' en ze begon te huilen omdat ze zo geraakt werd en zei tegen hem dat Jezus echt heel graag tijd met hem wil besteden en hem mist. De man was bereid Jezus weer uit te nodigen en op het einde van ons gesprek stond hij daar lachend en gaf de mannen een knuffel.

Er is natuurlijk nog wel veel meer gebeurd maar dit waren de hoogtepunten, God ziet en geeft om iedereen en is echt aan het werk door deze outreach heen en in dit land! Ik ben zo dankbaar dat ik hier naar toe ben gezonden en Hem mag dienen.

Gebedspunten:

- Dat we fit genoeg zijn om de bergen in te gaan over 1,5 week.

- Dat God ons de liefde, energie en wijsheid geeft voor de mensen om ons heen om dit werk te kunnen doen.

- Dat onze eigen beker zal blijven overlopen.

- Dat we dichtbij elkaar mogen blijven en elkaar kunnen ondersteunen als team.

- Dat God het aan mij duidelijk mag maken wat ik mag gaan doen na deze outreach.

Liefs, Petra

------------ ENGLISH BELOW -------------

Hello! It's been a while since I've written, but things are going well here! Today we returned to the city after 10 days in a village about 4.5 hours drive from here. That was much further south, so also warmer and we have to get used to the cold again, because this city is located at a height of 1300 meters. The team and I are doing well, God is faithful! We all had corona a few weeks ago, but luckily that didn't last long. I will now tell you some highlights of this outreach. I have a team of 5 boys and 3 girls incl. me. We've been here in the Himalayas for a month now, and so much has happened that it already feels like much longer. Here in the city we participate with the girls in a women's ministry, that is an (emergency) shelter for women with children to help them for a year or longer with shelter, their faith and work to give them a good foundation. for their future and also how to raise their children, many single mothers but also girls who go to school. They are very creative and we help them with knitting, jewelry and card making. In this way they can develop in their qualities. Here in the city we also have crossfit training 3x a week with the whole team to prepare for the two week trekking tour in the Himalayas. Also we evangelize regularly and we regularly go to the slums to spend time with the children, share the gospel and tell stories from the bible, many people come to us with pain and then we can lay hands on to pray and then they heal very often, really special.

I will share some highlights of our 10 day visit over the past few days.

- We were in an orphanage/farm in a village much further south than here, where about 15 children live with the pastor and his wife and the pastor's son with his family.

-We received such a warm welcome, the girls cooked for us every day and the children were so open and so sweet and we sang and prayed so much with them and learned many local songs.

- The name of this house is Mercy Home and we immediately clicked with everyone, when I stepped in I felt the peace of God and they shared their vision that they had received from God to make 10,000 disciples before 2030 that hand goes hand in hand with YWAM's vision of knowing God, and making Him known.

- The pastor is a man with an anointing who really has a huge heart for the village and the surrounding villages and the people there, he has a serving heart and is very moved with the people who come to their church but also especially with the 'lost' people he faithfully visits every day and therefore fervently prays for them and we have been able to participate in that as a team. So we went with him to unreachable villages in the mountains, to pray for families, to sing with the people, to share the word of God, to proclaim the gospel, and to perform drama, but above all the love of Jesus to be able to share and build a relationship, even if that happened with poor English and we speak the language only a little. The pastor who we also called 'uncle' really felt like family at the end of our stay, and that's how he experienced our visit, and we couldn't hold back our tears when we said goodbye.

- In some places we went we were the first team, and in other places people had never even heard about Jesus or didn't know what the gospel was about. That touched me a lot, and they were so happy and grateful to receive us... For example, in a local church where we were the first team we really felt the Holy Spirit come down, and we were able to baptize a few women in the Holy Spirit. We were able to bless people with handing out blankets too. At that service, a team member shared a sermon about Jesus leaving the flock to look for the lost sheep, and moments later we climbed further up the mountain to pray for two women in an abandoned hut. The man who lived there attended the church service and was so touched that he gave his life to Jesus on the spot and prayed a prayer of redemption! Hallelujah.

- Besides encouraging Christians, we have talked to many Hindus and Bhuddists about Jesus, especially sharing our testimonies alongside the Gospel. Handed out love, prayed for them, and told that Jesus is the way, the truth and the life and that there is no other God, and also just had a good time with them.

- We have also seen deliverances, for example that we went to worship in a house, and the daughter standing next to that family was very depressed and had wanted to take her own life several times, all of a sudden she fell to the floor and started screaming and manifesting and when we women put our hands on her she kept screaming not to touch her and she tried to run out of the room but seeing that this was spiritual did her family locked the door. Which was good in the end because after sending out everything that slandered her, she opened her eyes to hug her mother and we felt the peace of God fill the room. The other deliverance was from a lady who had only been a believer since Christmas, who had bad dreams and we were allowed to send those dreams away and she had in her mind that she wants to be baptized so I encouraged her and I pray that she plan to continue in the church of Mercy Home, but that it is her free choice.

- Also we were allowed to pray for a father and daughter who were believers but the father experienced a lot of sorrow and adversity and felt far removed and astray and had fallen into sin and how he felt so alone and abandoned by God, and we have images and received encouragements for him and said that he may always go back to God and that God forgives, that morning a girl from my team had asked in her quiet time 'Lord break my heart what breaks your heart' and she started to cry because she was so touched and told him that Jesus really wants to spend time with him and misses him. The man was willing to invite Jesus again and at the end of our conversation he stood there smiling and hugging the men.

Of course a lot more has happened but these were the highlights, God sees and cares about everyone and is really working through this outreach and in this country! I am so thankful that I was sent here to serve Him.


Prayer Points:

- That we're fit enough to go into the mountains in 1.5 weeks.

- That God gives us the love, energy and wisdom for those around us to do this work.

- That our own cup will keep overflowing.

- That we can stay close to each other and support each other as a team.

- May God make it clear to me what I can do after this outreach.

Love, Petra

Reacties

Reacties

Mariekepieke

Wat een verhalen Peet! Mooi hoor! Schrijf je ze ook allemaal op in je journal? En noemen ze jou ook allemaal Aunty?
Heerlijk!

Tante Lea

geniet volop van Gods prachtige natuur en van de prachtige mensen die je ontmoet.

Rachel

Wauw! Wat prachtig mooi om te lezen wat Papa in en om en door jullie heen doet zeg! Γ‰cht heel bijzonder!! Ik bid mee voor jullie gebedspunten??

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!